V květnu jsme vyrazili na dovolenou do Egypta s CK ETI do 5* hotelu Waterworld Makadi Bay a rád bych touto cestou varoval všechny potenciální klienty CK ETI. První překvapení (resp. zlodějna), se odehrála hned na letišti, při vyřizování víza. Vízum u zástupce ETI stálo 28 EUR nebo 33 USD přestože má stát 25 USD. To, že to CK napíše do instrukcí k zájezdu, jen tam nedá slovo „okrademe tě“, z toho férovou službu nedělá.
Po prvních dvou nocích na hotelu jsem byl poprvé v životě nucen reklamovat úrověň pokoje a služeb. I přes zaklínadlo „covid“ se vedení hotelu obratem snažilo vyjít maximálně vstříc. Nakonec snad ke vzájemné spokojenosti, i když bych od 5* čekál víc, covid necovid.
Mnohem horší byla však komunikace s cestovkou, což je důvod také této recenze. Milý, česko-slovensky hovořící delegát, nám hned na první schůzce vysvětlil, jací jsme rukojmí. Cena za víza? Měli jsme si je vyřešit sami, u delegáta je to vždy dražší. S tím nic nenadělá. Nedostatky v hotelu? Vyfoťte je a pošlete, bude to řešit, ale rovnou přiznává, že o rozdílné úrovni se sousedním PrimaLife, kde jsme měli díky známým možnost srovnání, dobře ví a nic s tím neudělá. Mou důvěru však pan Josef, jak si říká, ztratil ve chvíli, kdy nám k ceně 30 EUR za COVID test přiúčtoval 15 EUR (původně řekl 10, ale pak si „vzpomněl“ že to je 15) navíc za každou osobu za „servis“, že doveze papír s výsledkem. Na závěr debaty vytáhl opravdu silný argument, že on nám testy nenutí, že to je naše povinnost, a že si je klidně můžeme zařídit sami, za ceny bez „zlodějských“ přirážek. Představa, že tu se dvěma dětmi někde sháním covid test centrum mě donutila zaplatit. Bohužel, protože následně jsem zjistil, že v sousedním hotelu CK EximTours žádné zlodějské poplatky neúčtuje, servis je stejný, odběr v hotelu, ale cena 25 USD.
Reklamace a následné dopisování s CK ETI žádnou omluvu či kompenzaci zlodějských přirážek nepřineslo. O Německé kvalitě tu nemůže být vůbec řeč, místo toho jen zlodějna a okrádání. Takže Egypt ano, síť Red Sea Hotels možná, ale s CK ETI JIŽ NIKDY VÍCE!